Κυριακίδου, Γεωργίου και Σαμψών, οι νέοι αντιπρόεδροι

Η Στέλλα Κυριακίδου, ο Γιώργος Γεωργίου και ο Σωτήρης Σαμψών, είναι οι νέοι αντιπρόεδροι του ΔΗΣΥ, όπως αναδείχθηκαν από την 6η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ,

Βάσει των αποτελεσμάτων, στις 3 θέσεις των Αντιπροέδρων του κόμματος εκλέγονται οι

1              Γιώργος Γεωργίου (6113 ψήφους)

2              Στέλλα Κυριακίδου (5782 ψήφους)

3              Σωτήρης Σαμψών (4787 ψήφους)

Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 77 εκλογικά κέντρα, τα 4 εκ των οποίων στο εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Μάντσεστερ) και ολοκληρώθηκε  λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Υποψηφιότητα είχαν υποβάλει 14 στελέχη της παράταξης, οι Αναστασιάδης Κυριάκος, Γεωργίου Γεώργιος, Δράκος Σωτήρης, Ζαχαρίου Ζαχαρίας, Ιορδάνου Ονησίφορος, Κάρυος Νεκτάριος, Κυπριανού Ανδρέας, Κυριακίδου Στέλλα, Κωνσταντίνου Κώστας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ρότσας Χρίστος, Σαμψών Σωτήρης, Σταυρίδης Χαράλαμπος και Χατζησυμεού Παναγιώτης.

Δικαίωμα ψήφου είχαν όλα τα μέλη του κόμματος, της ΝΕΔΗΣΥ και της ΦΠΚ Πρωτοπορία αλλά και οι “Φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού” που ήταν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών του κόμματος μέχρι την 14η Μαρτίου 2013.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν αθρόα, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εξελέγξει χωρίς ανθυποψήφιο. Χωρίς ανθυποψήφιο επίσης εξελέγει και στην θέση του αναπληρωτή Πρόεδρου του ο ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Με καθυστέρηση τα αποτελέσματα

Με καθυστέρηση τριών ωρών άρχισε στο εκλογικό κέντρο στο Παραλίμνι η εκλογική διαδικασία. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ομάδα κατοίκων Παραλιμνίου συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο και άρχισαν να διαμαρτύρονται για την δράση ακτιβιστών οι οποίοι ανενόχλητοι και χωρίς κανένα έλεγχο από την Αστυνομία εισέρχονται στα χωράφια και τις περιουσίες τους και προσπαθούν να εντοπίσουν για να καταστρέψουν βεργά τα οποία στήνονται για την παγίδευση αμπελοπουλιών.