ΚΥΠΡΟΣ: Έκθεση “Da Vinci machines – An exhibition of Genius”

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Κύπρο η έκθεση “Da Vinci Machines – An exhibition of Genius”. Οι λάτρεις της τέχνης αλλά και της μηχανικής θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν και να γνωρίσουν την ιδιοφυΐα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου,  στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό.

Εμπνευστές της έκθεσης είναι οι επιστήμονες και μελετητές του οργανισμού “Niccolai Τeknoart SNC” και το μουσείο Leonardo Da Vinci στη Φλωρεντία.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 60 μοντέλα, τα οποία βασίζονται στα πρωτότυπα σχέδια του Leonardo Da Vinci , όπως αυτά περιγράφονται με απόλυτη λεπτομέρεια και στα βιβλία- «κώδικές» του. Τα μοντέλα αυτά είναι χωρισμένα σε ενότητες: Πολεμικές μηχανές, Ιπτάμενες μηχανές, Ναυτικές και Υδραυλικές μηχανές, αλλά και μηχανές βασισμένες στις βασικές αρχές τις μηχανικής.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να τα αγγίξουν αλλά και να τα χειριστούν, αποκτώντας έτσι από πρώτο χέρι την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας τους. Επεξηγηματικές σημειώσεις και σχέδια του Leonardo Da Vinci συνοδεύουν το κάθε μοντέλο. Οι μηχανές αλλά και τα κινούμενα σχέδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνθέτουν και ενισχύουν την επιστημονική πολιτιστική εμπειρία της έκθεσης. Πέρα από τις μηχανές οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να μελετήσουν πιστά αντίγραφα από 15 πίνακες του μεγάλου καλλιτέχνη.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων παρουσίας και δράσης της στην Κύπρο της FBME Bank. Όλα τα έσοδα από την έκθεση θα δοθούν για τα παιδιά , που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του ΙΙΙ.

Τιμές Εισιτηρίων

Ενήλικες – €15

Μαθητές – €5

Οργανωμένες ομάδες μαθητών – €3

Ομάδες ενηλίκων (δέκα και άνω) – €10

Οικογενειακό εισιτήριο (2 ενήλικες, 2 παιδιά) – €25

Εισιτήρια online στο tickethour.com.cy

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινές: 10:00-20:00

Σάββατο-Κυριακή: 10:00-21:00