Γερμανική Αριστερά: “Υπο άλλες προυποθέσεις μια επιπλέον χρηματοδότηση στην Ελλάδα”

Οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα υπό προϋποθέσεις, που ωστόσο δεν αφορούν τη δραστική μείωση του δημοσίου τομέα, θα ενέκρινε η γερμανική Αριστερά σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο κ Γκίζι θεωρεί προϋπόθεση τη μείωση κατά  50% των εξοπλιστικών δαπανών και τη μεγαλύτερη φορολόγηση όσων έχουν περιουσία

ενώ επικρίνει την Καγκελάριο Μέρκελ για τη σκληρή λιτότητα που έχει επιβάλλει στις χώρες της ευρωζώνης μέσω της οποίας θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ιδέα.

“Η Αθήνα θα έπρεπε να μειώσει στο μισό τις εξοπλιστικές δαπάνες και να επιβάλει φόρο περιουσίας», δηλώνει και επισημαίνει ότι «όταν κάποιος καταστρέφει χώρες, όπως κάνουμε στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, μειώνει την απόδοση της οικονομίας και τα φορολογικά έσοδα της χώρας”.

“Kαι επομένως», όπως τονίζει, «το ποσό των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο έχει εγγυηθεί η Γερμανία, δεν είναι διασφαλισμένο”.

Σχετικά με ενδεχόμενη περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς κάνει λόγο για λανθασμένες επιλογές της Αγκελα Μέρκελ και δηλώνει χαρακτηριστικά:

“Έχει τον τρόπο της να καθησυχάζει τους ανθρώπους και όλοι ελπίζουν ότι μπορεί να διαφυλάξει τα χρήματά τους. Αλλά η περίπτωση της Opel (σ.σ. αναφέρεται στην προαναγγελθείσα για το 2016 αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μπόχουμ, η οποία οφείλεται τόσο σε διαχειριστικά σφάλματα όσο και στη μείωση των πωλήσεων προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου), δείχνει ότι η κρίση αρχίζει να πλησιάζει», καταλήγει ο Γκέργκ Γκίζι.