Κυπριανού: Το debate ανέδειξε τον Σταύρο Μαλά, ως τον υποψήφιο που αξίζει

Η χθεσινοβραδινή τηλεμαχία ανέδειξε τον Σταύρο Μαλά ως εκείνο τον υποψήφιο που πραγματικά ξεχωρίζει. Που αξίζει τη στήριξη και τη ψήφο των πολιτών που οραματίζονται και προσδοκούν Κύπρο επανενωμένη, ευημερούσα και σύγχρονη, ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού:

Ο Σταύρος Μαλάς με δυναμισμό, αποφασιστικότητα, τεκμηρίωση και ειλικρίνεια παρουσίασε τις θέσεις του για το Κυπριακό και την πρόταση του για την επόμενη μέρα των Προεδρικών Εκλογών. Δήλωσε την ετοιμότητα του να συναντήσει τον κ. Ακκιντζί αμέσως μετά και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από εκεί που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντανά. Όλα αυτά σε πλήρη συνεννόηση με την ελληνική Κυβέρνηση και τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Στον αντίποδα, ο κ. Αναστασιάδης με την ψεσινή του παρουσία επιβεβαίωσε αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Ό, τι είχε να δώσει, το έδωσε. Απέδειξε δυστυχώς ότι βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα μικροκομματικά συμφέροντα πάνω από οτιδήποτε άλλο. Ο δε κ. Παπαδόπουλος αδυνατούσε να δώσει πειστικές απαντήσεις για τη δήθεν νέα, δήθεν στρατηγική που επικαλείται η οποία μόνο σε αδιέξοδα και περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει. Όσα υποστήριζε χθες το βράδυ ο κ. Παπαδόπουλος δοκιμάστηκαν στο παρελθόν. Τα δοκίμασε και ο κ. Αναστασιάδης μόλις εκλέγηκε στην Προεδρία. Δεν φορτωθήκαμε μόνο την αποτυχία τους, αλλά κάθε φορά πηγαίναμε και ένα βήμα πίσω από όσα είχαμε κερδίσει.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι. Δεν μπορούμε άλλο να θυσιάζουμε το Κυπριακό στο βωμό των εκλογών. Όσο δεν λύεται το Κυπριακό, τόσο πιο πολύ μας πλησιάζει ο κίνδυνος της διχοτόμησης.

Σε ότι αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, η χθεσινή συζήτηση απέδειξε ότι ο Σταύρος Μαλάς έχει πρόγραμμα για την Κύπρο του αύριο. Έχει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του τη μείωση της κοινωνικής ανισότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας, τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία, την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τις πολιτικές για τα νέα ζευγάρια για να μπορέσουν να κτίσουν τη ζωή τους στον τόπο μας. Με δύο λόγια, έχει πρόγραμμα με οικονομικά βιώσιμες και κοινωνικά δίκαιες λύσεις για να ανταποκριθεί στα προβλήματα, στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών.

Ο Σταύρος Μαλάς απέδειξε ξανά χθες το βράδυ ότι αξίζει. Αξίζει τη στήριξη και τη ψήφο των πολιτών. Δε δημαγωγεί, δεν τάζει τα πάντα στους πάντες με λαϊκίστικες προεκλογικές υποσχέσεις. Έχει θέσεις και προτάσεις ρεαλιστικές. Έχει την αξιοπιστία να τις εφαρμόσει. Θέλει και μπορεί να αξιοποιήσει τους καλύτερους, να ενώσει τους πάντες στην κοινή προσπάθεια να κτίσει μια Κύπρο που θα προχωρεί μπροστά με αξιοκρατία, διαφάνεια, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη για όλους.

Ας τον εμπιστευτούμε για την Κύπρο του αύριο. Για το αύριο που μας ενώνει.