Κυπριανού: Με τελεσίγραφα δεν επιλύονται τα προβλήματα

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, δήλωσε σήμερα ότι το  ΑΚΕΛ δεν έχει πάρει ακόμη οποιαδήποτε πρόταση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, ωστόσο είπε ότι τέτοια ζητήματα δεν λύονται με τελεσίγραφα.

Δεν μπορεί να προβεί σε συγκεκριμένο σχόλιο, είπε ωστόσο ότι στο παρελθόν όταν συζητούσαν ζητήματα λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου γινόταν ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του εκάστοτε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος λειτουργίας.

“Τώρα φαίνεται, τουλάχιστον από όσα έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πάρει αποφάσεις και τις στέλλει με τη μορφή τελεσιγράφου στα πολιτικά κόμματα. Εαν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ λανθασμένο και να μου επιτρέψετε να πω ότι είναι ένας αυταρχικός τρόπος προσέγγισης ενός σημαντικότατου ζητήματος για τα εθνικά ζητήματα της Κύπρου”, είπε.

“Θέλουμε να συζητήσουμε εμείς μαζί με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και με τον ΠτΔ για όλα αυτά τα θέματα. Δεν νομίζω ότι τέτοια ζητήματα σημαντικά λύονται με τελεσίγραφα”, κατέληξε.