Κυπριανού: Θέλω να απευθύνω μια κραυγή αγωνίας και προς τους δύο ηγέτες

Σχόλιο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για την αναγκαιότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Σε ότι αφορά την πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση. Ο ίδιος ο ΔΗΣΥ λέει ότι η πρόταση του δεν έχει καμία σχέση με την σχετική απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής. Την ίδια στιγμή είναι προφανές ότι δεν βιάζεται για να συζητηθεί αυτή η πρόταση. Προκαλεί πολλά ερωτηματικά λοιπόν σε εμάς, ποια είναι η σκοπιμότητα που οδήγησε το ΔΗΣΥ να καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση.

Σε ότι αφορά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Θέλω να απευθύνω μια κραυγή αγωνίας και προς τους δύο ηγέτες. Διαπιστώνω ότι και οι δύο έχουν αποδυθεί σε μια εκστρατεία επίρριψης ευθυνών. Οι μόνοι που τους χειροκροτούν σε αυτή την προσπάθεια τους, σε αυτή την εκστρατεία την οποία έχουν αρχίσει, είναι οι δυνάμεις οι οποίες δεν θέλουν λύση στο Κυπριακό. Αν πραγματικά λοιπόν είναι ειλικρινείς σε αυτό που λένε ότι θέλουν λύση στο Κυπριακό, λύση η οποία να βασίζεται στις συμφωνημένες αρχές, τότε έχουν υποχρέωση να τερματίσουν αυτή την εκστρατεία αλληλοεπίρριψης ευθυνών και επεξεργαστούν τρόπους επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Εμείς έχουμε καταθέσει και δημόσια αλλά και κατ’ ιδίαν και στους δύο συγκεκριμένη πρόταση για το πώς κατά την άποψη μας πρέπει να προχωρήσουν.

Θέλω να πω και κάτι τελευταίο σε διάφορους που κατηγορούν το ΑΚΕΛ από θέσεις κατά την άποψη μου εξτρεμιστικές. Πατριωτικό είναι να αγωνίζεσαι για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας σου όπου όλα τα παιδιά της Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι θα ζουν ελεύθερα.

Πατριωτικό δεν είναι να προσπαθείς να διαμορφώσεις προϋποθέσεις να παραμείνει μισή η Κύπρος για να είναι αμιγώς ελληνική.