Κυπριανού: Δεν καταλαβαίνω γιατί μου έχουν σταλεί τα έγγραφα από το Κραν Μοντάνα

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή “Ενημέρωση Τώρα” του Mega One παραχώρησε πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ο οποίος μίλησε σχετικά με την ένταση των τελευταίων ήμερων για την διαρροή των εγγράφων του Κραν Μοντάνα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα έγγραφα στάλθηκαν στα γραφεία του ΑΚΕΛ στις 24 Αυγούστου με ημερομηνία 11 Αυγούστου και λόγο των καλοκαιρινών διακοπών δεν ήρθαν στο δικό του γραφείο. Ο ίδιος ανέφερε ότι απουσίαζε στο εξωτερικό για κοινωνικές υποχρεώσεις και δεν είχε στα χέρια του τα έγγραφα.

Παράλληλα σημείωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη χθες, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι του έχουν ήδη σταλεί τα τα έγγραφα. Επίσης, αναρωτήθηκε ο ΓΓ γιατί στάλθηκαν στον ίδιο τα έγγραφα σημειώνοντας αφού είχαν διαβαστεί από τον Πρόεδρο στο Εθνικό Συμβούλιο, παρουσία όλων τον κομμάτων.

Επισήμανε επίσης ότι οι συναντήσεις με τα Ηνωμένα Έθνη είναι όλες εμπιστευτικές και ότι κανείς δεν μπορεί να τα δημοσιεύσει. Στην συνέχεια τόνισε ότι σαν ΑΚΕΛ ποτέ δεν είπαν ότι ευθύνεται ο Πρόεδρος για την Τουρκική αδιαλλαξία αλλά  ότι δεν αξιοποίησε την προτάσεις το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά με το περιεχόμενο τον εγγράφων τα οποία έχει στα χέρια του, ο κ Κυπριανού δεν ανέφερε πολλά. Σημείωσε μόνο πως συμπεριλαμβανουν και από τις σημειώσεις του κ. Μαυρογιάννη.