Κυπριακό Police Academy… Στις οθόνες σας … σύντομα !!

Προβληματισμό και εμφανή ανησυχία, που ίσως έχει επιπτώσεις και στην κυκλική οικονομία των χώρων εστίασης, προκαλούν τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Λευκωσίας και οι εντεινόμενες πληροφορίες για φατριές της νύκτας που επιχειρούν να ελέγξουν την περιοχή.

Περισσότερο ωστόσο ανησυχεί τους πολίτες η απούσα αστυνομία που και πάλιν κατόπιν εορτής εμφανίζεται και ως συνήθως, με πομπώδεις, ρητορικές πάντα, αναφορές επιχειρεί να δείξει πυγμή.

Και θυμίζει τόσο έντονα την sequel κωμωδία Police Academy

Εμείς τα λέγαμε…

Έχοντας στο ιστορικό μας τουλάχιστον τρία δημοσιεύματα σε σχέση με την κατάσταση στο κέντρο της Λευκωσίας και την γκετοποίηση που είναι πιο έντονη από ποτέ, δικαιούμαστε και να κρίνουμε και να επικρίνουμε.

Και από το ραντάρ μας δεν μπορούσε να λείπει πλέον η Αστυνομία. Γιατί ακόμη και μέσα από τις δηλώσεις του Αρχηγού της παραδέχεται την ανεπάρκεια της και το γεγονός ότι ως μετά Χριστόν προφήτης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δεν μπορεί να ερμηνευθεί αλλιώς μια δήλωση ότι η αστυνομία γνωρίζει για το τι παίζεται τη νύκτα και δεν θα το ανεχθεί. Αφού ήξερε, τότε ανέχθηκε την απόπειρα φόνου.

Δεν μπορεί παρά να ακουστεί σαν ανέκδοτο να επιβεβαιώνεται πως το μοιραίο βράδυ κλήθηκε στο χώρο αλλά πήγε και ήταν όλα καλά! “Ηταν φρόνιμοι όλοι” έλειψε να μας πουν. Τα γεγονότα ωστόσο την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Και ένα πιο γενικό. Ζούμε όλοι και μεγαλώνουμε σε αυτό το χώρο και δεν υπάρχει ούτε μηρμύγκι που να μην ξέρει ότι τη νύκτα γίνεται πόλεμος για το ποιος προστατεύει τι. Προφανώς τα γνωρίζει και η αστυνομία. Το γεγονός ότι τόσα χρόνια ακούσαμε τόσο, αλλά έγιναν απείρως περισσότερα και ακόμη οι γνωστοί – άγνωστοι δρουν ανενόχλητοι δύο τινά μπορεί να σημαίνει:

Είτε η αστυνομία είναι ανεπαρκής και δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τις λεγόμενες φατριές.
Είτε υπάρχει – που υπάρχει – διαφθορά στο σώμα…

Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί όσοι κυκλοφορούμε στη Λευκωσία γνωρίζουμε ή καλύτερα ακούμε έντονα πως έρχονται αντίποινα κλπ. κλπ. Όσο και αν κάνει εφόδους η αστυνομία σε κάποια στιγμή θα…βαρεθεί! Και τότε οι ασύλληπτοι εδώ και χρόνια θα δράσουν.

Υ.Γ1: Αλήθεια αν μια αστυνομία γνωρίζει και δεν μπορεί να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα που έχει και ονόματα και διευθύνσεις τότε για ποιο αίσθημα ασφάλειας μιλάμε.

Υ.Γ 2: Όταν βρείτε χρόνο να μελετήσετε πραγματικά το τι συμβαίνει θα καταλάβετε πως το να βγάζετε “λαπόρτα” για δυνατή μουσική ή για παράνομα τραπεζάκια έξω ή για κάπνισμα σε κλειστό χώρο, είναι σαν γρατσουνιά στο χέρι ενός…παλαιστή.