Η λαίλαπα της παράνομης μετανάστευσης

«Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί μια μεθοδευμένη κατάσταση το τελευταίο διάστημα με τα ίδια τα όργανα του ψευδοκράτους να δρουν πλέον ως διακινητές».

Η δήλωση αυτή δεν προήλθε από κάποια ιστοσελίδα συνωμοσιολογιών, ούτε εκφράστηκε από κόμμα το οποίο εναντιώνεται στην λαθρομετανάστευση. Αντιθέτως, η σοβαρή αυτή αποκάλυψη ανήκει στον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη που σε διαφορετικές συνθήκες θα οδηγούσε την Κύπρο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Την ίδια ώρα τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη γίνεται μάρτυρας της προσπάθειας μεταναστών, υπό τον μανδύα του «πολιτικού πρόσφυγα», να επιχειρούν να ελέγξουν τη νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας, να γκετοποιούν ολόκληρες περιοχές και να μαχαιρώνουν ανενόχλητοι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε πάρει κανένα απολύτως μάθημα για όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αλλά αντιθέτως επιτρέπουμε την κατάληψη της ελεύθερης Κύπρου από μουσουλμάνους – παράνομους μετανάστες, εξυπηρετώντας παράλληλα τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Από το 2009 το ΕΛΑΜ προειδοποιούσε

Το ΕΛΑΜ είχε θίξει για πρώτη φορά το 2009 το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Όλοι θυμούνται την απαρέσκεια και την μεγάλη αντίδραση του συνόλου των πολιτικών κομμάτων στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κίνημά μας, εκστομίζοντας διάφορα επίθετα.

Σήμερα όμως που το πρόβλημα, όχι απλά διογκώθηκε αλλά, έγινε ανεξέλεγκτο ακούμε διάφορες φωνές για την επίλυσή του. Βεβαίως, τα λόγια από τις πράξεις απέχουν.

Καμία Κυβέρνηση, ή κόμμα της συγκυβέρνησης, δεν ζήτησε την απέλαση όσων βρίσκονται παράνομα στην Πατρίδα μας ή την οριοθέτηση ανώτατου ορίου που μπορούμε να δεχθούμε ως χώρα. Κανένα κόμμα, πλην του ΕΛΑΜ, δεν καταψήφισε τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν τους παράνομους μετανάστες. Και αυτά τα κονδύλια δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μου – όπως σε μία εκπομπή στο παρελθόν υπονοήθηκε – αλλά υπαρκτά ποσά τα οποία πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος. Μάλιστα, στον προϋπολογισμό του 2020 για το Υπουργείο Εσωτερικών προβλέπονται κάποια εκατομμύρια που αφορούν τη συντήρηση των κέντρων φιλοξενίας καθώς και για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου, το οποίο προγραμματιζόταν για το Ζύγι.

Χώρα Καταγωγής: Εμπόλεμη;

Η εύκολη απάντηση στις αιτίες της μετανάστευσης είναι ο πόλεμος. Πόσο εμπόλεμες ζώνες όμως είναι οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες που κατακλύζουν την Κύπρο; Πριν από την τουρκική εισβολή στη Συρία, η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου προς τα ευρωπαϊκά κράτη πως όσοι παρουσιάζονται πλέον ως «πολιτικοί πρόσφυγες» δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρομοκράτες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μεγάλο μέρος των παράνομων μεταναστών στην Κύπρο προέρχεται από την Ινδία και το Πακιστάν. Οι χώρες αυτές όχι μόνο δεν είναι αποδομημένες αλλά αποτελούν ισχυρές δυνάμεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η Ινδία διαθέτει στο οπλοστάσιό της πυρηνικά όπλα, ενώ τρέχει παράλληλα διαστημικό πρόγραμμα. Το ίδιο και το Πακιστάν, το οποίο αποτελεί πυρηνική δύναμη και με εξελιγμένα προγράμματα στρατιωτικής βιομηχανίας.

Εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής

Το ΕΛΑΜ πρότεινε αρκετές φορές το σχεδιασμό και την εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής. Δυστυχώς όμως Κυβέρνηση και αντιπολίτευση – πλην ΕΛΑΜ – κλείνουν τα μάτια τους μπροστά σε ένα φαινόμενο που απειλεί τον κοινωνικό ιστό της Πατρίδας μας, υπό το φόβο να μην τους αποκαλέσουν «ρατσιστές».

Την ίδια ώρα οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Κυβέρνησης οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στη λήψη ΑΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ μέτρων για την εγκληματικότητα των παράνομων μεταναστών και την προσπάθειά τους να ελέγξουν την πρωτεύουσα.

Παράλληλα θα πρέπει να εξεταστεί το καθεστώς με το οποίο βρίσκονται στην Πατρίδα μας, μετανάστες που προχώρησαν σε παράνομες και εγκληματικές ενέργειες, όπως ο «πολιτικός πρόσφυγας» που μαχαίρωσε συμπατριώτη μας στην Πλατεία Σολωμού.

Οι αποφάσεις της ΚΔ θα κρίνουν το μέλλον μας

Μπροστά στη λαίλαπα της παράνομης μετανάστευσης η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να πάρει τις αποφάσεις της και να διαλέξει την πολιτική που θα ακολουθήσει. Την ίδια ώρα που οι Ευρωπαϊκές χώρες σφραγίζουν τα σύνορά τους, η Κύπρος αποτελεί ξέφραγο αμπέλι. Εδώ και χρόνια προειδοποιήσαμε για τις αλυσιδωτές συνέπειες που θα προκύψουν και δυστυχώς οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Ζητήσαμε και ζητούμε το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, την αυστηρή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας και της γραμμής αντιπαράταξης, την απλοποίηση των διαδικασιών και ελέγχων για τις αιτήσεις που δέχεται η Κύπρος, καθώς και την απέλαση όλων όσων υπό τον μανδύα του πολιτικού πρόσφυγα εγκληματούν.

Πρώτιστος στόχος του ΕΛΑΜ είναι η επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και αυτό θα επέλθει μόνο με ρηξικέλευθες πολιτικές, που καμία σχέση δεν θα έχουν με τη σημερινή κατάσταση. Αυτή είναι η πολιτική μας τοποθέτηση, αυτό επιτάσσει η ιδεολογία μας.

Στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή και αυτού του μείζονος ζητήματος, όχι γιατί μισούμε αυτούς που έρχονται αλλά γιατί νοιώθουμε το χρέος και την ευθύνη προς το Λαό μας να διαφυλάξουμε τις αξίες, τις παραδόσεις και να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή του στην Πατρίδα μας.

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος ΕΛΑΜ
Βουλευτής Λευκωσίας