Κυπριακό και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη – Μέρκελ

Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο της συνόδου των αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η πορεία της κυπριακής οικονομίας και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και κράτησε μισή ώρα. Παρόντες ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι «Η συνάντηση με την κ. Μέρκελ έγινε μέσα σε ένα θερμότατο και παραγωγικό κλίμα. Συζητήσαμε πολλά και διάφορα και μεταξύ αυτών, (η κ. Μέρκελ) ενδιαφέρθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και ιδιαίτερα για το πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανεργίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την απόλυτη ευαρέσκεια του «διότι στο μανιφέστο για τις ευρωεκλογές του επόμενου Μαϊου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμπεριέλαβε τη μοναδική αναφορά σε συγκεκριμένη χώρα (την Κύπρο), πέραν της Ουκρανίας, αναφορά για τη λύση του κυπριακού προβλήματος και τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν αυτή τη λύση».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΛΚ συμπαραστέκεται αλλά η συνέχεια αυτής της συμπαράστασης, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη ώρα προσθέτει σημαντικά στις όλες προσπάθειες που καταβάλλουμε προκειμένου να πετύχουμε το συντομότερο μια λύση», κατέληξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.