Ερντογάν: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης του Facebook και YouTube

O Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της διαρροής στο YouTube συνομιλιών που φέρονται να τον εμπλέκουν σε υποθέσεις διαφθοράς και ελέγχου του Τύπου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης του Facebook και του YouTube στην Τουρκία, μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου.

Η προειδοποίηση Ερντογάν έρχεται καθώς μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Άγκυρας και του ισχυρού ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν, πρώην συμμάχου της τουρκικής κυβέρνησης, τον οποίο πλέον ο τούρκος ηγέτης κατηγορεί ως ιθύνων νου πίσω από τη «συνωμοσία» που οδήγησε στην αποκάλυψη του πολύκροτου σκανδάλου κυβερνητικής διαφθοράς.

Ο κ. Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον Γκιουλέν πως βρίσκεται πίσω από τις «κατασκευασμένες» συνομιλίες που έχουν δημοσιοποιηθεί στο YouTube.

Ο κ. Γκιουλέν έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην εν λόγω υπόθεση.

«Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το ζήτημα. Δε θα αφήσουμε αυτό το έθνος στο έλεος του YouTube και του Facebook», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ATV το βράδυ της Πέμπτης.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με τον πιο σκληρό τρόπο», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν στα εν λόγω βήματα περιλαμβάνονται η απαγόρευση του Facebook και του YouTube, ο τούρκος πρωθυπουργός απάντησε: «Περιλαμβάνονται».