Κυπριακές Αερογραμμές και συντεχνίες τα βρήκαν για το ταμείο προνοίας

Κυπριακές Αερογραμμές και συντεχνίες πέτυχαν σήμερα μία σημαντική συμφωνία για το Ταμείο Προνοίας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφέρουν ότι σε μια ιδιαίτερα σημαντική ειδική συμφωνία που αφορά το Ταμείο Προνοίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών κατέληξαν μετά από διαβουλεύσεις η εταιρεία και οι Συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΣΥΠΚΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ.

«Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αποφασιστικότητα και τη διάθεση των Συντεχνιών και του προσωπικού να στηρίξουν τις Κυπριακές Αερογραμμές και τη Διοίκηση της Εταιρείας σε μια καθοριστική καμπή των επίμονων προσπαθειών που καταβάλλονται για επιβίωση και ανάπτυξή τους. Μέσω των προνοιών της ειδικής αυτής συμφωνίας επιτυγχάνονται σημαντικές οικονομικές εξοικονομήσεις που μαζί με σειρά άλλων μέτρων περιστολής των δαπανών, ενισχύουν αυτές τις προσπάθειες», προσθέτουν.

Αναφέρουν, επίσης, ότι ανάμεσα στις πρόνοιες συμπεριλαμβάνεται μείωση των συνεισφορών της Εταιρείας στο 1% από 8% που είναι σήμερα για περίοδο δεκαπέντε μηνών και ότι υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό που θα εξοικονομηθεί ανέρχεται γύρω στα €4 εκατομμύρια.

Η Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, στην ανακοίνωση της, συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τόσο τις Συντεχνίες, όσο και το προσωπικό για την κατανόηση και την εποικοδομητική στάση που έχουν επιδείξει σε αυτό το πολύ ευαίσθητο ζήτημα, συνεισφέροντας έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την Εταιρεία τους.