Κυνηγοί θησαυρών βρήκαν 350 χρυσά νομίσματα αξίας $4,5 εκατ.

Ο θησαυρός αποτελείται από 350 χρυσά ισπανικά νομίσματα του 18ου αιώνα που βρέθηκαν στον πάτο της θάλασσας πριν από τριακόσια χρόνια

Αμερικανοί κυνηγοί θησαυρών ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν έναν αμύθητο θησαυρό ανοικτά της ακτής της Φλόριντα, του οποίου η αξία αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια (ή 4 εκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με το BBC, ο θησαυρός αποτελείται από 350 χρυσά ισπανικά νομίσματα του 18ου αιώνα που βρέθηκαν στον πάτο της θάλασσας πριν από τριακόσια χρόνια, όταν ο στόλος των γαλιονιών που τα μετέφερε από την Κούβα στην Ισπανία βούλιαξε εξαιτίας ενός τυφώνα.

Πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό εύρημα από κυνηγούς θησαυρών στη συγκεκριμένη περιοχή τους τελευταίους μήνες, αφού τον περασμένο Ιούνιο είχαν βρεθεί άλλα πενήντα νομίσματα, αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο θησαυρός με τα 350 νομίσματα ανακαλύφθηκε στα τέλη Ιουλίου πολύ κοντά στην ακτή και σε βάθος μόλις ενός μέτρου, θαμμένος κάτω από την άμμο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, η πολιτεία της Φλόριντα θα κρατήσει το 20% της αξίας του ευρήματος.