Κυβέρνηση: “Τα γεγονότα είναι γνωστά και ο λαός τα γνωρίζει”.

Δήλωση Αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου σε τοποθέτηση του ΓΓ ΑΚΕΛ

Η Κυβέρνηση, δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, καλωσόρισε τις αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι προθέσεις αυτές είναι ειλικρινείς.

Ωστόσο, όπως σημειώνει σημερινή γραπτή δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, «σε σχέση με τις αναφορές για τη στάση του κ. Νίκου Αναστασιάδη όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, έναντι των χειρισμών του Δημήτρη Χριστόφια στο Κυπριακό, υπενθυμίζουμε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ τη στήριξη που παρείχε ο κ. Αναστασιάδης, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, προς την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια κατά τους πρώτους 20 μήνες της διακυβέρνησής της, γεγονός για το οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επικριθεί τότε έντονα από άλλους».

Μακάρι η στήριξη που θα δώσει το ΑΚΕΛ, στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού – όπως προαναγγέλλει ο κ. Κυπριανού – να είναι η ίδια που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τότε στον τότε Πρόεδρο κ. Χριστόφια, προσθέτει.

Σε σχέση με τα όσα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διατυπώνει και επικρίνει την Κυβέρνηση για την οικονομία, η Κυβέρνηση τονίζει «ότι τα γεγονότα είναι γνωστά και ο λαός τα γνωρίζει”.

«Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά αργά και σταθερά, με τα μέτρα και τις ενέργειες της Κυβέρνησης, η κατάσταση της οικονομίας εξομαλύνεται, το τραπεζικό σύστημα εξυγιαίνεται και η πρώτη θετική αξιολόγηση από την Τρόικα ανοίγει το δρόμο για έξοδο από πολλά αδιέξοδα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού,» καταλήγει η δήλωση.

Ο κ. Κυπριανού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, σε επιμνημόσυνο λόγο του για τον ήρωα Νίκο Καρασαμάνη, στο Πελένδρι, είπε μεταξή άλλων ότι «ως ΑΚΕΛ θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη προς αυτή την κατεύθυνση (άρση κατοχής και επανένωση_. Σε αντίθεση με το πως πολιτεύθηκε εκείνος όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Για να χρησιμοποιήσω τη δική του γλώσσα, αντί της ιδέας που λέγεται πατρίδα, θυσίασε τα πάντα για την ιδέα που λέγεται φιλοδοξία».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε επίσης ότι «το ίδιο έτοιμοι είμαστε να εργαστούμε και για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων», προσθέτοντας ότι «δεν είναι νοητό να καμωνόμαστε σήμερα πως περίπου περάσαμε τα δύσκολα και μπήκαμε δήθεν σε πορεία σταθεροποίησης. Είναι απορίας άξιο που εντόπισε η Κυβέρνηση τη σταθεροποίηση, την ώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και τον Ιούλιο η ανεργία αυξήθηκε πάνω από 30%.»