Α.Κυπριανού: Λύπη για δηλώσεις Προέδρου Αναστασιάδη

Τη λύπη του εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού “γιατί ο κ. Αναστασιάδης επανέρχεται δημόσια με δηλώσεις του που προκαλούν στο θέμα της Αμμοχώστου”.

“Φαίνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης παρεξηγεί την υπεύθυνη στάση την οποία ως ΑΚΕΛ τηρούμε και νομίζει ότι μπορεί να προωθεί την προπαγάνδα του δίχως αντίλογο. Επαναλαμβάνω ότι το ΑΚΕΛ θα συμπεριφερθεί υπεύθυνα και σοβαρά θέτοντας υπεράνω όλων το συμφέρον της Κύπρου και του κόσμου, αναμένοντας από τον κ. Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του να συμπεριφερθούν το ίδιο”, αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Κυπριανού.

Όσον άφορα το θέμα της πρότασης της Αμμοχώστου, αναφέρει ότι “με δική μου πρόταση αποφασίστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο να μεταβεί ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου για να μελετήσει τη σχετική πρόταση που ετοίμασε η Κυβέρνηση”.

“Από μέρους του ΑΚΕΛ, μελέτησε την πρόταση όπως τέθηκε ενώπιον του από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, ο Τουμάζος Τσιελεπής. Δεν του έγινε καμία απολύτως διευκρίνιση πως το έγγραφο που διασύνδεε την επιστροφή της Αμμοχώστου με το άνοιγμα του αεροδρομίου της Τύμπου ήταν έγγραφο εργασίας. Όμως έστω και έτσι να ήταν, θεωρούμε ότι ήταν λάθος της Κυβέρνησης να διασυνδέσει την επιστροφή της Αμμοχώστου με το άνοιγμα του Αεροδρομίου της Τύμπου”, σημειώνει.

Όπως αναφέρει, “πιστεύουμε ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσήλωση σε διαχρονικές αρχές και θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς”, προσθέτοντας ότι “αυτό ήταν και το νόημα της επιστολής μου προς τον κ. Αναστασιάδη”.

“Αναφορικά με το γιατί κοινοποίησα την επιστολή μου προς τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, θέλω να αναφέρω τα εξής: Προηγούμενο έγγραφο που είχε ετοιμάσει το ΑΚΕΛ αναφορικά με τους κινδύνους που προκύπτουν από ενδεχόμενη διασύνδεση της επιστροφής της Αμμοχώστου με το Αεροδρόμιο της Τύμπου το είχα αποστείλει στον κ. Αναστασιάδη για να συμβάλω στον προβληματισμό. Ο κ. Αναστασιάδης, δίχως καν να με ενημερώσει, κοινοποίησε το σχετικό έγγραφο του ΑΚΕΛ σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Έκρινα λοιπόν ότι σε αυτή την περίπτωση ήταν καλύτερο να το κοινοποιήσω ο ίδιος”, αναφέρει.

Όσον αφορά τη δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου “με την οποία εύχεται το ΑΚΕΛ να προσφέρει την ίδια στήριξη στον κ. Αναστασιάδη με εκείνη που ο κ. Αναστασιάδης προσέφερε στο Δημήτρη Χριστόφια, του υποδεικνύω ότι το ΑΚΕΛ δεν πάσχει από σύνδρομα διπλοπροσωπίας, δηλαδή να στηρίζει φραστικά ο Άντρος Κυπριανού τον κ. Αναστασιάδη και όλα τα υπόλοιπα στελέχη του ΑΚΕΛ να τον κατηγορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ”.