Κυβέρνηση: Καμία σύγκρουση με οποιονδήποτε θεσμό

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου σε κόμματα της αντιπολίτευσης για τα περί δήθεν σύγκρουσης Κυβέρνησης με θεσμούς του κράτους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο και ένας έκαστος των Υπουργών δεν βρίσκονται σε καμία σύγκρουση με οποιονδήποτε θεσμό και ανεξάρτητο αξιωματούχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντιθέτως, εκείνο που πράττουν, και διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να πράττουν, είναι η κατά απόλυτο τρόπο εφαρμογή των κειμένων νομοθεσιών και των υποδείξεων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, χωρίς επιλεκτικές και στοχευμένες ενέργειες, αλλά σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις.

Και αυτό είναι γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως την προσήλωση και τον σεβασμό τόσο του Προέδρου όσο της Κυβέρνησης και των Υπουργών απέναντι στις νομοθεσίες, αλλά και στους ανεξάρτητους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η παρούσα Κυβέρνηση στήριξε με όλους τους τρόπους, ακόμη και στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, τους θεσμούς της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας παρέχοντας όλες τις διευκολύνσεις που ζητήθηκαν, είτε οικονομικές είτε σε έμψυχο δυναμικό.

Και αυτό επίσης αποτελεί την καλύτερη απόδειξη στήριξης του έργου που επιτελούν οι ανεξάρτητοι θεσμοί του κράτους.

Ως εκ τούτου, οι όποιες επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν έχουν καμιά απολύτως υπόσταση.