Κράτηση 8 ημερών στα τρία άτομα για εισαγωγή κοκαΐνης

Διάταγμα 8ημερης κράτησης εξέδωσε το  Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον τριών ατόμων ηλικίας 34, 30 και 36 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγής 2.400 γραμμαρίων κοκαΐνης και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στις 12 το μεσημέρι ένας 34χρονος Eλληνοκύπριος έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας με ενδιάμεσο σταθμό το Αμπου Ντάμπι. Η συμπεριφορά 34χρονου, από τη Λάρνακα, κίνησε υποψίες στους επί καθήκοντι αστυνομικούς και μέλη της ΥΚΑΝ τον έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Μόλις ο 34χρνος παρέλαβε την αποσκευή του κατευθύνθηκε προς την έξοδο του αεροδρομίου και μπήκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε, στο οποίο επέβαιναν δύο άλλα άτομα, ένας 30χρονος και ένας 36χρονος.

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητο, το οποίο ανέκοψαν σε πρατήριο βενζίνης που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες στη φόδρα της αποσκευής τέσσερις πλάκες κοκαΐνης, κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες. Το συνολικό βάρος των ναρκωτικών ήταν δύο κιλά και τετρακόσια γραμμάρια.

Ο 34χρονος που μετέφερε στην Κύπρο τα ναρκωτικά παραδέχθηκε ότι ανέλαβε να φέρει την κοκαΐνη, ωστόσο δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία σε σχέση με τον τελικό παραλήπτη των ναρκωτικών.

Οι δύο άλλοι άνδρες έδωσαν στην Αστυνομία διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα στις κατοικίες τους εντός των οποίων εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται.