Κούσιος: Η απάντηση στο ΑΚΕΛ είναι ότι θα συνεχίσουμε με τις κοινωνικές παροχές και την ενίσχυση της οικονομίας

Η απάντηση στο ΑΚΕΛ είναι ότι θα συνεχίσουμε με τις κοινωνικές παροχές και την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, αναφέρει σε γραπτή απάντησή του στον εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικος Εκπροσώπος,  Κυριάκος  Κούσιος

«Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του ΑΚΕΛ, διότι επί των ημερών του δεν υπήρχαν χρήματα για δήθεν «προεκλογικές παροχές». Η ύφεση είχε φτάσει στο -4% , η χώρα βρισκόταν εκτός διεθνών αγορών και η ανεργία από 3% εκτοξεύθηκε στο 16% . Στο τέλος άφησαν τη χώρα χωρίς ρευστά διαθέσιμα και τραπεζικό σύστημα υπό κατάρρευση.

Επειδή το κράτος μπορεί και στηρίζει με παροχές τους πολίτες, λόγω της ορθής, συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής των τελευταίων οκτώ χρόνων, χλευάζουν και δεν αποδέχονται ότι το κράτος ασκεί σωστή κοινωνική πολιτική, ακόμα και εν μέσω πανδημίας που έπληξε τόσο την κυπριακή όσο και την παγκόσμια οικονομία.

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην επόμενη μέρα με το φιλόδοξο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη συμβολή της ΕΕ και με μελετημένες μεταρρυθμίσεις και προγράμματα ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας και εκσυγχρονισμού του κοινωνικού, οικονομικού και διοικητικού μοντέλου.

Η απάντηση, λοιπόν, στο ΑΚΕΛ είναι ότι θα συνεχίσουμε με τις κοινωνικές παροχές και την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, όπως γνωρίζουμε να το πράττουμε και όπως έχουμε αποδείξει την τελευταία οκταετία.»

Check Also

Πάφος: 40χρονη επιτέθηκε στην γειτόνισσα της με πέτρα – Άρπαξε από τον λαιμό τον…

Σύμφωνα με την αστυνομία στις 7:00 το πρωί της Τρίτης (22/09), γυναίκα κατήγγειλε ότι καθώς …

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε στον Γκουτέρες ιδέες και θέσεις για το Κυπριακό

Σε δημιουργικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε, στη μία μετά τα μεσάνυχτα – ώρα Κύπρου, η συνάντηση του …