Κούσιος για διαφθορά: Ας ξεκινήσει, το ΑΚΕΛ από τα του οίκου του

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου στο ΑΚΕΛ

Ουδέποτε στην Κυπριακή Δημοκρατίας, εκτός από τις μέρες της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, υπήρξε περισσότερη διαφάνεια και κανένα σκάνδαλο δεν κουκουλώθηκε αλλά, αντιθέτως, διερευνήθηκαν όλα και κατέληξαν στη φυλακή τα περισσότερα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, όλοι οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί αναβάθμισαν διαδοχικά την Κύπρο όσον αφορά το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το ΑΚΕΛ επιτίθεται και πάλι στην Κυβέρνηση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Κατά της Διαφθοράς, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Χαιρόμαστε που αναγνωρίζει το γεγονός ότι το πρόβλημα της θεσμικής διαπλοκής και της διαφθοράς στη χώρα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά και δεν πρέπει να βγάζει κανείς την ουρά του έξω.

Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το ΑΚΕΛ από τα του οίκου του και ας συνδράμει ώστε να εφαρμοστούν οι συστάσεις της Greco στη Βουλή των Αντιπροσώπων και να ψηφιστούν τα κυβερνητικά νομοσχέδια που εκκρεμούν ενώπιον της και που αφορούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις του κράτους και των θεσμών, καθώς και την πάταξη της διαφθοράς.