Κουβέλης: Δεν ψηφίζω τα εργασιακά

“Δεν πρόκειται να δεχτώ, ούτε να ψηφίσω τις μεταβολές που ζητά η τρόικα για τα εργασιακά” δήλωσε ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.Ο κ. Κουβέλης εμμένει στη στάση του περι καταψήφισης των μέτρων που ζητά η τρόικα για τα εργασιακά και επισημαίνει πως αυτές οι αξιώσεις ισοπεδώνουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. “Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ήδη αποσαρθρωμένα και οι αξιώσεις της τρόικα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επιλογή να ισοπεδωθούν, όσα εργασιακά δικαιώματα  έχουν απομείνει.” .

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ τονίζει πως τα μέτρα αυτά δεν θα αποφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα και θα προκαλέσουν περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, των απολύσεων και της ύφεσης. “Τα όσα ζητά η Τρόικα δεν έχουν καμία σχέση με αναμενόμενο δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα. Επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα πεδίο όπου η αμοιβή εργασίας θα είναι καθηλωμένη. Εάν γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις της τρόικα θα αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων θα τροφοδοτηθεί η ανεργία και θα επιβαρυνθεί η ήδη τεράστια ύφεση.” αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των άλλων μέτρων η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη.” κατέληξε ο κ. Κουβέλης.