ΚΟΤ και οργανωμένοι φορείς Αμμοχώστου υπέρ της πολιτικής των “ανοικτών αιθέρων”

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου επανέλαβαν για ακόμη φορά σταθερή υποστήριξη τους προς την εφαρμογή της πολιτικής των ανοικτών ουρανών, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θα συμβάλει στην απάμβλυνση της εποχικότητας και κατ’ επέκταση θα στηρίξει την κυπριακή οικονομία.

Σε ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «οι δυο πλευρές υποστήριξαν σθεναρά τη θέση αυτή, τονίζοντας ότι αυτό επιβάλλεται τόσο για το καλό του τουρισμού όσο και της κυπριακής οικονομίας γενικά».

Αποφάσισαν επίσης να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός το ταχύτερο δυνατό, εστιάζοντας κατ’ αρχή την προσπάθεια τους στη φιλελευθεροποίηση των ναυλωμένων πτήσεων από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Παράλληλα εξέφρασαν την ανάγκη επιβίωσης των Κυπριακών Αερογραμμών μέσα σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παραλιμνίου μεταξύ αντιπροσωπειών των δυο εταίρων του τουρισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΚΟΤ Αλέκου Ορουντιώτη και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου και Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη και το Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννο Καρούσο.