Κοτζιάς: Οποιος παίζει με τη φωτιά στο τέλος καίγεται

Αυστηρό μήνυμα προς όλους στέλνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News. «Όποιος παίζει με τη φωτιά, στο τέλος -ας το θυμούνται πολλοί- είναι εκείνος που καίγεται. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να τεθεί, από τον οποιονδήποτε, θέμα συνόρων. Καταδικάζουμε μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας όποιον τυχόν έχει τέτοιες επιδιώξεις».

Σε όσους «ονειρεύονται ψευδομεγαλεία», διαμηνύει ότι «τα σύνορα στην Ευρώπη είναι οριστικά και όποιος προσπαθήσει να τα πειράξει θα έχει μεγάλες και σοβαρές συνέπειες», καθώς και ότι «η ΕΕ και εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε». Σημειώνει δε, ότι η ελληνική διπλωματία δεν πιέζεται και δεν κάνει πίσω από αυτό που θεωρεί ορθό για τα συμφέροντα του λαού της και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στην Τουρκία υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μια καταστραμμένη χώρα», ούτε «ένα εύκολο πεδίο βολής», καλώντας τους γείτονές μας «να σταματήσουν να αμφισβητούν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες», «να αποδεχτούν τις πραγματικότητες και να επιστρέψουν σε έναν παραγωγικό διάλογο». Προσέθεσε ότι από την πλευρά μας «λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, διπλωματικά και αμυντικά».