Κορωνοϊός: 9,096 ραντεβού για εμβολιασμό ατόμων ηλικίας άνω των 74 ετών

Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού για την COVID-19: 9,096 ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 74 ετών και άνω

Στη βάση των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας και έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την προστασία μέσω του εμβολιασμού των ομάδων που έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά και να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, έχει τεθεί ως προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων.

Προς επίτευξη του προγραμματισμού, από αύριο, 17 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, θα διατεθούν μέσω της Πύλης Εμβολιασμού 9,096 ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 74 ετών και άνω για τα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και συγχρωτισμού στα Εμβολιαστικά Κέντρα, και επειδή έχει παρατηρηθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες προσέρχονται πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού τους, απευθύνεται θερμή έκκληση όπως τα άτομα που θα εμβολιαστούν να μεταβαίνουν στα Κέντρα Εμβολιασμού την προγραμματισθείσα ώρα του ραντεβού τους και όχι νωρίτερα.

Συστήνεται στους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 74 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού σε επόμενες ηλικιακές υπό-ομάδες. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.

 

Check Also

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται από το να έχεις μια δυνατή οικονομία

Αβέρωφ: Επειδή έρχονται δύσκολα για τον τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και την …

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα …