Κορωνοϊός: Πώς να προστατευθούμε μέσα στο αεροπλάνο… (Video)

Mε εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδεύουν αεροπορικώς στις μέρες μας, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τα αεροπλάνα αποτελούν ένα «πρόσφορο» έδαφος για να αναπτυχθεί ένας ιός. Ο κλειστός χώρος, ο κοινόχρηστος αέρας, η χαμηλή υγρασία καμπίνας είναι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να προστατευθείτε!

Διαβάστε παρακάτω:

-Οι επιβάτες που κάθονται δίπλα στο παράθυρο δεν έρχονται σε επαφή με τόσους ανθρώπους όσο εκείνοι που κάθονται στα μεσαία καθίσματα ή στα καθίσματα του διαδρόμου.

– Προσπαθήστε να μην πετάτε σε μέρες αιχμές – αυτό συμβαίνει κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο, μεταξύ 5 και 7 π.μ. ή μετά τις 8 μ.μ.

– Βεβαιωθείτε ότι τρίβετε τα χέρια σας με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα και τα ξεπλένετε με ζεστό τρεχούμενο νερό.

– Κάθε φορά που αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας, βοηθάτε τους ιούς να εισέλθουν στο σώμα σας.

– Να φοράτε μάσκα, ειδικά αν κάθεστε δίπλα σε κάποιον που φαίνεται να είναι άρρωστος.

– Να έχετε πάντα μαζί σας υγρά αντιμικροβιακά μαντηλάκια.

– Ακούγεται τρομερά ανησυχητικό, αλλά το smartphone σας φέρει συνήθως 10 φορές περισσότερα βακτήρια από το μέσο κάθισμα τουαλέτας.

– Τα ενυδατικά ρινικά σπρέι κρατούν τους βλεννογόνους υγρούς και αυξάνουν τις πιθανότητές σας να καταπολεμήσετε τις περισσότερες αερομεταφερόμενες ασθένειες.

– Ένας άλλος τρόπος για να προστατέψετε τη μύτη και το στόμα σας είναι να πίνετε πολύ νερό.

– Μην χρησιμοποιείτε τα περιοδικά του αεροπλάνου που βρίσκονται στη θήκη του καθίσματος σας. Πιθανώς να τα έχουν πιάσει δεκάδες χέρια προηγούμενων επιβατών.

– Σε μια σύντομη πτήση, εάν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη να επισκεφθείτε το μπάνιο, καλύτερα να μείνετε στο κάθισμά σας.

– Αμέσως μετά την προσγείωση, μην βιαστείτε να σηκωθείτε στο διάδρομο για την αποχώρηση σας. Συνήθως περνούν αρκετά λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και να αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά οι επιβάτες και δεν θέλετε όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεστε σε «στενή επαφή» στο διάδρομο με άλλους επιβάτες, πιθανούς φορείς μιας λοίμωξης.

Με αυτές τις απλές διαδικασίες, με γνώση και λίγη προσοχή, το ταξίδι σας με το αεροπλάνο μπορεί να γίνει ασφαλέστερο και πιο ευχάριστο.