“Κοριοί” στο γραφείο του Ερντογάν

Θύμα υποκλοπών έπεσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τον εντοπισμό στο γραφείο του στην Άγκυρα συσκευών παρακολούθησης. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν ενώ η υπόθεση έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης η οποία διενεργεί έρευνα σε συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ). Ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται μάλιστα να διέταξε εξονυχιστικούς ελέγχους στα γραφεία του και στην κατοικία του.Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση είχε πέσει στην αντίληψη της ΜΙΤ ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Δεν πρόκειται για πρόσφατο γεγονός. Η ΜΙΤ πληροφορήθηκε την ύπαρξη των κοριών προτού αποκαλυφθεί το περιστατικό και ξεκίνησε έρευνα, δηλώνει πηγή της υπηρεσίας στην εφημερίδα Hurriyet.

Ερωτήματα και εικασίες κυκλοφορούν ως προς το ποιος μπορεί να «παγίδευσε» το γραφείο του πρωθυπουργού, με τον ίδιο τον Ερντογάν να αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από όλο αυτό βρίσκεται το αποκαλούμενο «βαθύ κράτος», ενώ υπάρχουν και άλλες εκδοχές που θέλουν τους σωματοφύλακες ή συνεργάτες του πρωθυπουργού να έχουν τοποθετήσει τους κοριούς. Τίποτα, ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.