Κολοκασίδης: Τα ΜΟΕ δεν είναι αθώα, οδηγούν στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Τα ΜΟΕ δεν είναι αθώα, οδηγούν, στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης

Αυτούσια η δήλωση:

Ανακινείται ξανά θέμα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Αφήνει να νοηθεί ο νέος υπουργός Εξωτερικών ότι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση ασκούν και οι εταίροι μας και ιδιαίτερα η Γερμανία. Έτοιμος παρουσιάζεται ο Πρόεδρος να προσφέρει και νέα ΜΟΕ προς κατευνασμό εχθρών και φίλων.

Δεν αντιλαμβάνεται όμως ο κ. Αναστασιάδης ότι τα ΜΟΕ είναι θεμελιακό ζήτημα. Οι ξένοι επιμένουν σε ΜΟΕ διότι έχουν υιοθετήσει ή βολεύονται να υιοθετούν την αντίληψη ότι το κυπριακό είναι δικοινοτικό πρόβλημα. Και άρα χρειάζεται αποκατάσταση εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων. Το κυπριακό όμως είναι διαφορετικό ζήτημα. Εισβολής και κατοχής.

Συνεπώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη απέτυχε να πείσει για την ουσία του κυπριακού. Έστω και τώρα ας επιμείνει σε μέτρα κατά της Τουρκίας και ας εκστρατεύσει για να πείσει. Και αυτό αφήνοντας κατά μέρους ότι τα ΜΟΕ τα ίδια δεν είναι αθώα, αλλά κατατείνουν στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Εκτός και αν πίσω από την προώθηση των ΜΟΕ κρύβεται η διχοτόμηση.