Κοινή υποψηφιότητα ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό για το Μουντιάλ του 2026

Με τη FIFA να ανακοινώνει πως το Μουντιάλ του 2026 ΔΕΝ θα λάβει χώρα σε ευρωπαϊκό ή ασιατικό έδαφος, αφού Ρωσία και Κατάρ έχουν αναλάβει τις διοργανώσεις του 2018 και του 2022 αντίστοιχα, έχουμε, πλέον, το μεγάλο φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026!

Σε συνέντευξη Τύπου, στο World Trade Center της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό παρουσίασαν την κοινή υποψηφιότητά τους για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, εννέα χρόνια μετά και ουσιαστικά… παίζουν χωρίς αντίπαλο!

Προς το παρόν, καμία άλλη χώρα δεν έχει καταθέσει επίσημα πρόταση, ώστε να αναλάβει τη διοργάνωση του 23ου Μουντιάλ, παρά μόνο η Κολομβία, που έχει εκδηλώσει, απλά, την πρόθεσή της, αλλά και το Μαρόκο.

Γίνεται αντιληπτό, ωστόσο, πως μεγάλο φαβορί είναι η… τριάδα και αν , τελικά, πάρει το… χρίσμα, θα είναι η πρώτη φορά που η τελική φάση του Μουντιάλ θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές χώρες. Φυσικά, το γεγονός ότι έχει μπει… σφήνα το Μεξικό αποτελεί και μία χείρα φιλίας από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αυτό που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν 60 αναμετρήσεις (ανάμεσα τους και οι δύο ημιτελικοί, όπως και ο τελικός), ενώ οι άλλες δύο χώρες θα αναλάβουν τα άλλα 20 παιχνίδια.