Κλειστοί οι Δήμοι έως την Τετάρτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους, με την εκτελεστική επιτροπή της  ΠΟΕ-ΟΤΑ να προκηρύσσει νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα και αύριο αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Την Τετάρτη η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην “πλ. Κλαυθμώνος – Αντώνη Μανιτάκη” στις 12 το μεσημέρι.

“Με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η άθλια τρικομματική Συγκυβέρνηση “καταργώντας” ουσιαστικά το θεσμικό ρόλο της Βουλής “παλεύει” απεγνωσμένα να εφαρμόσει τη νομικά και συνταγματικά “διάτρητη” διάταξη περί απόλυσης-διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της.

Όπως λέει, “στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι εν μέσω εορτών να θιγούν κοινωνικές ομάδες και δραστηριότητες που έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές πολιτικές της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης και που “παλεύουν” με όρους επιβίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον δίκαιο αγώνα μας που μόνο στόχο έχει την διατήρηση του “προνομίου της εργασίας” καταλήγει.