«Κλειδώνουν» τα ονόματα για τον ανασχηματισμό

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα στελεχώνουν το υπουργείο Οικονομικών.

Εν μέσω των ρυθμίσεων των τελευταίων λεπτομερειών, «κλειδώνουν» το Σαββατοκύριακο τα ονόματα των υποψηφίων να συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαρά έχει από το πρωί αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με αιχμή τη ριζική αναδιάρθρωση του οικονομικού επιτελείου αλλά και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γ. Στουρνάρα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. O κ. Στουρνάρας αναμένεται να τοποθετηθεί, εκτός απροόπτου, στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Την ίδια ώρα, νέα σενάρια τροφοδότησε η συνάντηση που είχε χθες ο Πρωθυπουργός με τη βουλευτή Επικρατείας Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη, το ραντεβού με την κ. Μπακογιάννη έγινε, κατόπιν δικού της αιτήματος, στην πατρική οικία του κ. Σαμαρά στην οδό Μουρούζη.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την πλευρά της πρώην υπουργού, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της 40λεπτης συνάντησης το εκλογικό αποτέλεσμα, τις κινήσεις στην οικονομία για το επόμενο άμεσο διάστημα καθώς και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από το Σεπτέμβριο και μετά.