Κλείνουν τρύπες για μετανάστες και αφαιρούν προσχήματα

Κλείνουν τρύπες για μετανάστες και αφαιρούν προσχήματα

Με τη μορφή του κατεπείγοντος, αφού αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα που άρχισε ήδη να μυρίζει…έκρηξη, χειρίζονται πλέον οι αρχές της Δημοκρατίας το μεταναστευτικό (και όχι προσφυγικό) ρεύμα που πλακώνει την Κύπρο εδώ και αρκετούς μήνες.

Με το δάκτυλο στην…σκανδάλη και ναυαρχίδα το Υπουργείο Εσωτερικών, οι συναρμόδιοι Υπουργοί και αρχές ολοκληρώνουν εντός των ημερών πακέτο μέτρων που θα σφίξει τα λουριά και θα κλείσει, όσο το δυνατό καλύτερα, τις μαύρες τρύπες της πράσινης γραμμής, την οποία στοχευμένα εκμεταλλεύεται η Τουρκία για σωρηδόν αποστολή παράνομων μεταναστών.

Τέρμα τα ψέματα…

Τα νούμερα που καταγράφονται φοβίζουν και θυμίζουν την περίοδο της κρίσης, επί διακυβέρνησης Χριστόφια, όταν η Κύπρος ήταν ο ελκυστικότερος προορισμός με τα «τσιεκκούθκια» επιδομάτων αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Πλέον όμως οι αρχές έχουν ενημερωθεί για το παίγνιο που στήνει η Τουρκία μέσω κατεχομένων και ετοιμάζουν αντίδραση. Η οποία θα κινείται στους εξής, μαθαίνουμε άξονες:

– Τεχνολογική αναβάθμιση της επιτήρησης της γραμμής αντιπαράταξης

– Εμπλοκή στις περιπολίες στα μαύρα σημεία της αστυνομίας που έχει αρμοδιότητα συλλήψεων ή ακόμη και χρήσης των υπηρεσιακών όπλων

– Μείωση δια νομοθεσίας του χρόνου εξέτασης και απόρριψης αιτήσεων

– Αλλαγές στον κανονισμό πράσινης γραμμής για μη διέλευση υπηκόων τρίτων χωρών

Καιρός ήταν…

Ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών δεν κρύβει πλέον την δυσφορία του για τον τρόπο αντιμετώπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ε.Ε, σε σχέση πάντα με το μεταναστευτικό. Η απόρριψη των αιτημάτων της Λευκωσίας για ανακατανομή των όσων αιτητών ασύλου συρρέουν στην Κύπρο, δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι καθώς είναι ισότιμο μέλος της Ένωσης. Ως εκ τούτου, ναι, αν χρειαστεί ας απειλήσει με χρήση του βέτο, τόσο ενάντια στην Τουρκία όσο και σε όποια άλλη απόφαση επηρεάζει το μεταναστευτικό. Αλλιώς δουλειά δεν γίνεται.

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.