Κιττής: “Ουδέποτε πήρα μίζα από τον Λίλλη”

Με την απολογία μέσω ένορκης κατάθεσης του πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA,  Στάθη Κιττή, ο οποίος είναι και ο πρώτος από τους οκτώ κατηγορουμένους που κλήθηκαν σε απολογία για την υπόθεση της αγοραπωλησίας τεμαχίου τ/κ γης στη Δρομολαξιά συνεχίστηκε σήμερα η δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου  στην Λάρνακα.

Ο  πρώην πρόεδρος της CYTA, Στάθης Κιττής ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε έλαβε ως μίζα από τον Νίκο Λίλλη το χρηματικό ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ για την συνεισφορά του στην θετική κατάληξη της υπόθεσης και χαρακτήρισε ως ανυπόστατους, ανύπαρκτους, αβάσιμους και άδικους ισχυρισμούς εναντίον του σε σχέση με την επένδυση του έργου στη Δρομολαξιά.

Επίσης, αρνήθηκε ότι συνωμότησε με τον Λίλλη, και με τον δεύτερο κατηγορούμενο Χαράλαμπο Τσουρή προκειμένου το έργο να φαίνεται υπερτιμημένο για να δοθεί έτσι μεγαλύτερο ποσό στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη για δήθεν επιπλέον τετραγωνικά μέτρα στο έργο .

Όσον αφορά την επιταγή ύψους 90 χιλιάδων ευρώ, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν μέρος της μίζας που δόθηκε, ο Στάθης Κιττής ανέφερε ότι επρόκειτο για επιστροφή εκ του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ που το δικηγορικό του γραφείο είχε εισπράξει για συμφωνία παραχώρησης αγοράς στον Νίκο Λίλλη από εταιρεία στην οποία ο ίδιος ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Στάθης Κιττής ισχυρίστηκε ότι όταν ο Λίλλης απέσυρε το ενδιαφέρον του επέστρεψε τις 90 χιλιάδες ευρώ και κράτησε μόνο τις 10 ως εγγύηση όπως προνοούσε η σχετική συμφωνία.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΑΤΗΚ αναφέρθηκε και στην παραλαβή φακέλων από τον Λίλλη και είπε ότι η παραλαβή έγινε σε δυο συναντήσεις με τον Λίλλη, μια στη Λευκωσία και μια στη Λάρνακα .

Ο Νίκος Λίλλης, ανέφερε ο κ. Κιττής, μου ζητούσε να μεσολαβήσω ώστε να δοθεί χορηγία στην ΑΛΚΗ μέσω της CYTAVISION γιατί το σωματείο δεν εισέπραττε κανονικά (τα δικαιώματά του) από την LTV με την οποία ήταν συμβεβλημένη.

Κατά την δικάσιμο ο κ. Κιττής είπε ότι σε συνάντησή τους που έγινε τυχαία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ο Λίλλης του ζήτησε να συναντηθούν στο γραφείο του τελευταίου από όπου πήρε ένα φάκελο με όλα τα στοιχεία τον οποίο ο Στάθης Κιττής διαβίβασε στον υπεύθυνο της CYTAVISION.

Στη δεύτερη συνάντηση στη Λευκωσία, και ύστερα από την ανεπιτυχή μεσολάβηση με την LTV, είπε ο κ. Κιττής, ο Λίλλης μου ανέφερε ότι συμφώνησε με βρετανική ομάδα ώστε τα παιδικά τμήματά της να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΑΛΚΗΣ και ως απόδειξη της πράξης αυτής έδωσε στον κ. Κιττή φανέλα με το λογότυπο της εν λόγω ομάδας από την Βρετανία ώστε παράλληλα να ενισχύσει τη θέση του σωματείου της ΑΛΚΗΣ στο θέμα της χορηγίας (από την LTV).

Η δίκη συνεχίζεται.