Κινέζος εκατομυριούχος: Πουλάει “αέρα κοπανιστό” σε… κονσέρβες! VIDEO

Ο πολυεκατομμυριούχος Τσεν Γκουανγκμπιάο (Chen Guangbiao), είναι ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης που πραγματοποιεί πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες. Ο Τσεν που πλούτισε ακριβώς επειδή ασχολήθηκε επιχειρηματικά με την ανακύκλωση, αποφάσισε να πουλήσει… “αέρα κοπανιστό” συσκευασμένο σε κονσερβοκούτια! Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο έχει φτάσει σε πλήρως απάνθρωπα επίπεδα με αποτέλεσμα η ζωή στην μεγαλούπολη να είναι σχεδόν αφόρητη και το γεγονός αυτό κινητοποίησε τον εκκεντρικό οικολόγο.

Αυτό που πουλάει είναι καθαρός αέρας, αλλά για καλό σκοπό, καθώς είναι ένας τρόπος για να διαμαρτυρηθεί για τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Έτσι, μοίρασε αλουμινένια κουτάκια σε πολίτες που περιέχουν καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας. “Θέλω να πω στους δημάρχους, στους επικεφαλής της κομητείας και στους προέδρους των μεγάλων εταιριών: μην κυνηγάτε απλά την αύξηση του ΑΕΠ, μην κυνηγάτε τα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των παιδιών και των εγγονών μας, με κόστος το περιβάλλον” δήλωσε ο Γκουναγκμπιάο. Στη συσκευασία αναγράφεται η φράση: “Ο Τσεν Γκουναγκμπιάο είναι καλός άνθρωπος”. Τα κουτάκια μοιράστηκαν δωρεάν την Τετάρτη, ωστόσο, το κόστος τους θα είναι περίπου 60 λεπτά του ευρώ και τα έσοδα θα δίνονται σε φτωχές περιοχές της Κίνας και σε περιοχές με ιστορική σημασία.

Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους κατοίκους της Κίνας με την περιουσία του να αγγίζει τα 450 εκατομμύρια ευρώ και είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση και τις εκκεντρικές του ιδέες.

radar.gr