Κατά των πιλότων για παρεμπόδιση της συμφωνίας για τις Κυπριακές Αερογραμμές, στρέφονται οι συντεχνίες

Μια ομάδα καλοπληρωμένων εργαζομένων  – εννοώντας τους πιλότους -δεν μπορεί να παρεμποδίζει τη διαδικασία για την αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών, ειδοποιεί η συντεχνία ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ και καλεί τη διοίκηση να προχωρήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις άλλες ομάδες εργαζομένων.

«Αυτή τη στιγμή προέχει η επιβίωση του εθνικού μας αερομεταφορέα» τονίζουν … «η συμπεριφορά των πιλότων των Κ.Α. ήταν σταθερή. Μεγάλα λόγια από μέρους τους ότι θα συνεισφέρουν, θα βοηθήσουν και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσει η εταιρεία και στην πράξη να αρνούνται επιμελώς να αποδεχθούν οτιδήποτε επηρεάζει τα δικά τους κλαδικά συμφέροντα… τη στιγμή που όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στις Κ.Α., συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών και τους ορατούς κινδύνους που απειλούν την εταιρεία τους, αποδέχονται οδυνηρές παραχωρήσεις όπως αποκοπές στους μισθούς, κατάργηση ή μείωση επιδομάτων και σημαντικές διαφοροποιήσεις  των όρων εργοδότησής τους».

Η συντεχνία απευθύνει έκκληση «όπως συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί και όπως συμπεριφερθούν υπεύθυνα και σοβαρά στην προσπάθεια που άρχισε με στόχο να διασωθεί η εταιρεία».