Κιλιτσντάρογλου: Η Τουρκία είναι η χώρα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Ευρώπη

Κιλιτσντάρογλου: Η Τουρκία είναι η χώρα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Ευρώπη

«Η Τουρκία είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες χώρες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Ευρώπη», κατήγγειλε  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) δήλωσε ότι «η Τουρκική Δημοκρατία δεν έχει δει ποτέ τέτοια ντροπή στην ιστορία της», κατηγορώντας για άλλη μια φορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση ότι βρίσκονται μέσα στον υπόκοσμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μίλησε δε για εμπόριο ναρκωτικών, τζόγο μέχρι και εμπόριο οργάνων. «Η Τουρκία κλείνει τα μάτια σε αυτά εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η εικόνα της ντροπής» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στην Αίγυπτο, καλώντας της να σταματήσει τις εκτελέσεις πολιτικών προσώπων.

Οπως είπε, «όλοι γνωρίζουν τη στάση μας για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ποτέ δεν ήμασταν υπέρ της επιρροής των διαφόρων πεποιθήσεων στην πολιτική. Σεβαστήκαμε και σεβόμαστε την (πολιτική) αλλαγή στην Αίγυπτο. Αλλά οι εκτελέσεις πολιτικών προσώπων δεν είναι σωστές».