ΚΕ: Οι εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα είναι απόλυτα σεβαστές

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης στην Εκπομπή του Άλφα, “Ενημέρωση” και αναφέρθηκε στην χθεσινή γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με τον διορισμό της Ερευνητική Επιτροπής για διαχείριση των αποβλήτων.

“Η Κυβέρνηση όπως πράττει σε όλες τις περιπτώσεις θα ανταποκριθεί θετικά στις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Είναι σημαντικό για μας και επαναλαμβάνω, σε όλα τα θέματα και δεν επιλέγουμε αναλόγως του θέματος, να ακολουθούμε τις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα και αυτό θα πράξουμε. Η επιστολή λήφθηκε χθες, θα συζητηθεί κατά την διάρκεια του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου μέσα στο πνεύμα το οποίο σας έχω αναφέρει” τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς αν θα αναμένουμε μια απόφαση για ανάκληση αυτής της ερευνητικής επιτροπής, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ” θα είναι μια απόφαση που θα συμβαδίζει με τις εισηγήσεις του κ. Κληρίδη όπως περιγράφονται και στην επιστολή του”.

Σχολιάζοντας το αν όλη αυτή η υπόθεση μπορεί να θεωρηθεί ένα “αυτογκόλ” της Κυβέρνησης, ο ίδιος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως “σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που σας έχω αναφέρει προηγουμένως, εμείς το κάνουμε πράξη σε όλες τις περιπτώσεις. Δηλαδή, να ακολουθούμε τις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, που αναλόγως του περιεχομένου των εισηγήσεων ή τον τοποθετήσεων του Γενικού Εισαγγελέα, τοποθετούνται δημόσια. Αυτό που έχει σημασία είναι τι πράττεις διαχρονικά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε όλες τις περιπτώσεις οι εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα είναι απόλυτα σεβαστές, εξάλλου είναι ο νομικός σύμβουλος του κράτους και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε”.