“Κερνάει” στάθμευση η Τρ. Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς καλύπτει το κόστος στάθμευσης στους Δήμους Λευκωσίας και Λεμεσού τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σκεπασμένα και καλυμμένα με τη σήμανση “Δωρεάν Χώρος Στάθμευσης από την Τράπεζα Πειραιώς” θα είναι κατά τη διάρκεια της Αγίας Εβδομάδας τα παρκόμετρα στους Δήμους Λευκωσίας και Λεμεσού, καθώς η Τράπεζα ανάλαβε το κόστος στάθμευσης στους δημοτικούς χώρους σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της αγοράς στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Όπως ανέφερε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Γιώργος Άππιος, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα οι δημότες της Λευκωσίας και της Λεμεσού καθώς και οι επισκέπτες των δύο Δήμων θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στους χώρους στάθμευσης και στα παρκόμετρα των δύο Δήμων δωρεάν.

Με το μήνυμα “Τώρα ΟΛΟΙ θα κατέβουν στο κέντρο!”, είπε ο κ. Άππιος, θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες γι΄ αυτή την πρωτοβουλία, έτσι ώστε η προσφορά μας να αξιοποιηθεί από όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι, κατέληξε, ότι αυτό θα βοηθήσει την αγορά και θα δώσει μια σημαντική ώθηση στα καταστήματα και στις εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου των δύο πόλεων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς, είπε ότι το μέτρο αυτό αποτελεί την απαρχή μιας συντονισμένης προσπάθειας για επανάκτηση  της κίνησης και ζωής στο κέντρο της πόλης.

“Σκοπός του μέτρου αυτού”, πρόσθεσε, “είναι η στήριξη των καταστημάτων του Κέντρου, η προσέλκυση των πολιτών στο κέντρο της Λευκωσίας για τις δραστηριότητες τους που είναι άμεσα συνυφασμένες με τους εορτασμούς του Πάσχα, όπως ψώνια, θρησκευτικές και οικογενειακές δραστηριότητες, κλπ, καθώς και η τόνωση του αστικού εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας».

Με βάση αυτή την πρωτοβουλία όλα τα παρκόμετρα καθώς και οι πιο κάτω δημοτικοί χώροι στάθμευσης του Δήμου Λευκωσίας θα είναι στη διάθεση του κοινού για δωρεάν χρήση από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα: Νταβίλλα, Τρίπολη, Κωνστάντζα, Φανερωμένης, Σόλωνος, Λήδρας-Αριάδνης, Μυκόνου, Κωστή Παλαμά, Ποδοκάταρο, Γρίβα Διγενή, Αγ. Αντωνίου, Πενταδακτύλου, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Σιμωνίδου, Αλάσιας. Στη Λεμεσό η στάθμευση θα είναι δωρεάν στους τέσσερις χώρους στάθμευσης στην παραλιακή λεωφόρο, στο χώρο στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους και στο χώρο στάθμευσης στη γωνία των οδών Ηπείρου & Κυριάκου Οικονόμου.

Ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, Σάββας Στούππας είπε πως η Τράπεζα Πειραιώς διέθεσε στο Δήμο το ποσό των 15.000 και πρόσθεσε ότι δωρεάν στάθμευση κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα σε όλους τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης που ευρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λεμεσού και η παράλληλη πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας για τακτά διαστήματα εντός του πλαισίου αυτού, αναμφίβολα θα προωθήσει αισθητά την αγοραστική κίνηση αλλά και την προσφορά μια ποιοτικής και άνετης διακίνησης και απρόσκοπτης στάθμευσης στα κεντρικότερα σημεία της Λεμεσού.

– See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=b2cba4b8f53047e5945af42e869df2b9#sthash.EF3naay2.dpuf