Κενεβέζος: Θα κλείσουμε τις “ανοιχτές πληγές” στην Παιδεία

Για «ανοιχτές πληγές» έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος στο τομέα της παιδείας, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Ο κ.Κενεβέζος εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι είναι και πολλές οι δυνατότητες που υπάρχουν ….«κάθε μέρα που περνά και συνομιλώντας με όσους πρέπει και όσους οφείλω να το πράξω, συνειδητοποιώ και χαρτογραφώ τα ανοικτά προβλήματα που ταλανίζουν την παιδεία και τον πολιτισμό. Παράλληλα θα καταγράψω τη συνεχή και αδιάλειπτη βούληση και πρόθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας των κομμάτων, των υπηρεσιακών, των γονιών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να συμβάλουν προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε», ανέφερε.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα προωθηθούν τα ζητήματα στο μέτρο που αυτά συνάδουν και αντιστοιχούν με τις πολιτικές που εκπροσωπεί η κυβέρνηση και ότι θα διαμορφωθούν συνθήκες ώστε να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα στο χώρο της παιδείας.

«Είναι ώρα», ανέφερε, «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με ουσιαστικό τρόπο και θα πρέπει να το πράξουμε δίδοντας δύναμη στα ζητήματα της παιδείας, να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας την προοπτική της ανάπτυξης».