Καύσωνας σήμερα με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων !!!

«Τρελάθηκε» ο καιρός. Ο καύσωνας δεν λέει να μας αφήσει αλλά ούτε και οι βροχές…. Σύμφωνα με τη πρόγνωση του καιρού από τη Μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αλλά αναμένονται και βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 34 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα.

Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά πιθανό να σχηµατίζεται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη, κυρίως στα παράλια.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει πάνω από τις κλιµατολογικές µέσες τιµές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.