Καύσωνας: Πορτοκαλί προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Καύσωνας: Πορτοκαλί προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα πορτοκαλί προειδοποίηση με ισχύ από τις 12.00 έως και τις 17.00. Αναμένονται εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που αν και μειωμένες σε σχέση με τις χθεσινές, παραμένουν πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

 Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά στα δυτικά και νότια θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια αλλά στα νότια και τα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή ενώ για τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος, παραμένοντας σε επίπεδα τα οποία είναι πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.