Καύσωνας – “Κίτρινη” προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Καύσωνας προβλέπεται και σήμερα και η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε «Κίτρινη προειδοποίηση»,  σημειώνοντας ότι η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 11πμ μέχρι τις 4μμ.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Σήμερα  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά και γύρω στους 31 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Σήμερα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήματα χαμηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση μέχρι και την Παρασκευή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ το Σάββατο, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.