Καυστική απάντηση Στεφάνου στον Μπαγίς

Με ιδιαιτέρως καυστικό ύφος, ήρθε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου προς τον Εγκεμέν Μπαγίς ….«αφού δεν είναι στην κουλτούρα τους να χτυπούν αυτόν που πέφτει, πώς χτύπησαν το 1974 έναν ολόκληρο λαό, τον κυπριακό λαό, και από τότε Ε/κ και Τ/κ υποφέρουν από την παράνομη τουρκική κατοχή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους από την Τουρκία;» απηύθυνε το ερώτημα ο κ. Στεφάνου προς τον επικεφαλής της Τουρκικής ομάδας διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε. Οι  ειρωνικές δηλώσεις στις οποίες ο κ. Μπαγίς συχνά προβαίνει σε βάρος της Κύπρου δεν τιμούν το κράτος του οποίου είναι αξιωματούχος, τόνισε ο κ. Στεφάνου.

«Εμάς δεν μας αρέσει να αναμειγνύουμε τη θρησκεία με την πολιτική» κάτι το οποίο, όπως πρόσθεσε, φαίνεται ν’ αρέσει «σε αυτούς οι οποίοι σταδιακά μετατρέπουν το κοσμικό κράτος της Τουρκίας σε θεοκρατικό και έπειτα το παίζουν σύγχρονοι και Ευρωπαίοι», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Στο ίδιο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση…  «τέτοια πετυχημένη Προεδρία, την οποία η Τουρκία δεν θα διεξάγει ποτέ», όπως είπε ρητά.