Άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς

Την επίσπευση του κυβερνητικού έργου, με πρώτιστους στόχους εκείνους της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, ζήτησε σε αυστηρό ύφος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Πρέπει να προασπίσουμε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας» τόνισε ο  πρωθυπουργός, αιτώντας από τους συνεργάτες του την άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Τα αγκάθια που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με την έναρξη του 2013 έχουν όνομα: περικοπές και αύξηση της φορολογίας, που έχουν προκαλέσει οργή στους Έλληνες πολίτες και απειλούν τη συνοχή των κυβερνητικών εταίρων. Για να ισορροπήσει στη συνείδηση του κόσμου το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη με την προσέλκυση επενδύσεων.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ξεκινά νέο γύρο ταξιδιών. Στα Αραβικά Εμιράτα, την Κίνα  και τη Ρωσία, απ΄όπου επενδυτές έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τα κρατικά «φιλέτα» που πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ψήφιση του φορολογικού χωρίς διαρροές , ενώ πρέπει να αντιμετωπισθούν και οι παρενέργειες από τη λίστα  Λαγκάρντ.