Κατώτερες των προσδοκιών οι προσφορές για τα περιουσιακά στοιχεία της Ορφανίδης

Κατώτερες των αναμενομένων ήταν οι προσφορές από ενδιαφερόμενους για αγορά περιουσιακών στοιχείων της αλυσίδας υπεραγορών Ορφανίδης, η οποία από τα τέλη Ιανουαρίου βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, δικηγόρος των Διαχειριστών – Παραληπτών Μιχάλη Αβραάμ και Ανδρέα Ανδρονίκου, ελήφθησαν επτά προσφορές από διάφορους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται περίπου στα €9,5 εκατομμύρια.

Οι προσφορές, που αφορούσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ορφανίδης, όπως εξοπλισμός, τα αποθέματα των υπεραγορών και τα ακίνητα τα ίδια, ανοίχθηκαν σήμερα στην παρουσία των Διαχειριστών, των τραπεζών και της εποπτικής αρχής των μη εξασφαλισμένων πιστωτών.

“Το σύνολο των προσφορών δεν ήταν το αναμενόμενο”, είπε, αποδίδοντας το χαμηλό ενδιαφέρον και στην οικονομική κρίση.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο διαχειριστής Μιχάλης Αβραάμ επεσήμανε με τη σειρά του ότι οι προσφορές δεν ήταν αναμενόμενες, κάτι που απέδωσε στην κατάσταση της οικονομίας και την αβεβαιότητα που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, είπε ότι αρχικά υπήρξαν 60 ενδιαφερόμενοι από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, αλλά τελικά υποβλήθηκαν μόνο επτά προσφορές, μερικές εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.