Καταστροφική η δαιμονοποίηση της πολιτικής και των ΜΜΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης,  δήλωσε απόψε ότι  «η δαιμονοποίηση της πολιτικής, όπως και η δαιμονοποίηση των ΜΜΕ θα ήταν κάτι το καταστροφικό για τη δημοκρατία», σημειώνοντας ότι αν αποδειχτεί ότι υπήρξε διαπλοκή σε κόμματα ή πολιτικούς οργανισμούς, τότε θα πρέπει να καταγγελθούν.

Σε εκδήλωση στο  Σπίτι της ΕΕ,  με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο Πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για χθεσινή του αναφορά περί ΜΜΕ.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος είπε ότι με τις δηλώσεις του έθεσε ένα ρητορικό ερώτημα, «εάν και κατά πόσο αποδίδουμε διαπλοκή στους πολιτικούς, θα μπορούσε να αποδοθεί το ίδιο από τις διαφημίσεις που οπωσδήποτε προέβαλλαν την τότε εποχή τα διάφορα τοξικά προϊόντα» που όπως είπε «δεν ήταν ευθύνη του Τύπου».

Αντίθετα, συνέχισε, «υπεραμύνθηκα της ανάγκης να ενισχυθεί ο Τύπος».

«Δεν είμαι εξ εκείνων που αμφισβητούν την ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η δαιμονοποίηση της πολιτικής, όπως και η δαιμονοποίηση των ΜΜΕ θα ήταν κάτι το καταστροφικό για τη δημοκρατία», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ πρόσθεσε ότι χωρίς αμφιβολία έχουν διαπραχθεί λάθη στο παρελθόν.

Ανέφερε ακολούθως ότι υπήρξε βελτίωση του όλου πλαισίου στο οποίο κινούνται οι πολιτικές δυνάμεις, και ως εκ τούτου «θα πρέπει να δούμε από τούδε πώς είναι δυνατόν, αν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ή απόδειξη ότι κάποιοι έχουν διαπλοκή ή συνέργησαν εξαιτίας κάποιων εισφορών που είχαν ανάγκη τα κόμματα ή οι όποιοι πολιτικοί οργανισμοί», να καταγγελθούν.

Είπε τέλος ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει «δαιμονοποίηση, κριτική από πρωίας μέχρι νυκτός και απαξίωση της πολιτικής».