Καταδίκη της Μπαρμπαρίγου για παραφουσκωμένο λογαριασμό στο εστιατόριό της στο Κολωνάκι

Στα δικαστήρια βρέθηκαν ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και η μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, γνωστή από τηλεοπτικές εκπομπές.

Αιτία ο «παραφουσκωμένος» λογαριασμός που έφτασε στο τραπέζι του συγγραφέα, μετά από δείπνο στο εστιατόριο της Μπαρμπαρίγου στο Κολωνάκι. Το μενού περιελάμβανε ψάρι με διάφορα άλλα εδέσματα και για το τέλος είχαν παραγγείλει  τρία κονιάκ.

Σύμφωνα με την «Σαββατοκύριακο News» ο λογαριασμός ήταν 285 ευρώ μόνο για τα κονιάκ , ενώ και το ψάρι (ροφός) κλήθηκαν να το πληρώσουν χρυσό, 150 ευρώ.

Ο Χρήστος Χωμενίδης, ο θείος του και η φίλη τους διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Έκανε τότε την εμφάνισή του ο σύζυγος της Μπαρμπαρίγου, Εμμανουήλ Αποστολάκης, ο οποίος και “στόλισε” με διάφορα επίθετα τον συγγραφέα. Το επόμενο βήμα ήταν η μήνυση κατά της εταιρείας  “Μανώλης Μανωλάκης και Σία Ε.Ε.” και προσωπικώς κατά του συζύγου της τηλεμαγείρισσας.

Το δικαστήριο υποχρέωσε τον Εμμανουήλ Μανωλάκη να καταβάλει 20.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής, κηρύσσοντας την απόφαση προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 10.000 ευρώ και παράλληλα απήγγειλε και προσωπική κράτηση δύο μηνών, ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης.