Άνταμ Λάνζα: Ένα συνεσταλμένο παιδί, ένας οργισμένος δολοφόνος…

Ένας μοναχικός νέος, συνεσταλμένος και ιδιόρρυθμος… Από τα παιδιά που κανείς ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν ο δράστης μίας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες…

Ο Άνταμ Λάνζα ζούσε σε ένα όμορφο σπίτι στα προάστια του Νιούταουν με τη μητέρα του Νάνσι και τον 24χρονο αδελφό του Ράιαν. Κανείς δεν τον λέει «συνηθισμένο». Δεν είχε φίλους, δεν είχε σελίδα στο Facebook. Ήταν μοναχικός. Αισθανόταν άβολα όταν τον κοιτούσαν και επέλεγε πάντα να βρίσκεται σε μία γωνιά, είπε μία συμμαθήτριά του στους New York Times. “Δεν μιλούσε ποτέ…αν τον κοιτάζατε, δεν θα βλέπατε στο πρόσωπό του το παραμικρό συναίσθημα”.

Οι γονείς του είχαν χωρίσει πριν από τέσσερα χρόνια. Ο πατέρας του ,διευθυντής μιας εταιρείας οικονομικών συμβούλων, έφυγε από το Νιούταουν. Είχε πρόσφατα ξαναπαντρευτεί και δεν είχε πολλές επαφές με τα παιδιά του. O Άνταμ, είπε ένας παλιός γείτονας της οικογένειας, υπέφερε από το διαζύγιο των γονιών του. Είχε ξεσπάσματα θυμού, πιο έντονα από των άλλων παιδιών, που βρίσκονταν στην ίδια θέση με εκείνον.

Ήταν και η πίεση της μητέρας του, λένε γνωστοί και φίλοι της οικογένειας. Ο Άνταμ ήταν ιδιαίτερα έξυπνος. Η μητέρα του, του έλεγε πάντα να είναι ο καλύτερος, να ξεχωρίζει, να διαβάζει και να πάει μπροστά…Ίσως γι’ αυτό ο Άνταμ επέλεξε εκείνη σαν πρώτο θύμα του. Τη σκότωσε μέσα στο σπίτι τους… κανείς δεν ξέρει τι είχε προηγηθεί το πρωί της Παρασκευής.. πριν ξεκινήσει ντυμένος με μαύρη στολή και στρατιωτικό γιλέκο για το παλιό του σχολείο στο Κονέκτικατ… Πριν εκτελέσει 20 παιδιά και 7 δασκάλους και εργαζόμενους στο σχολείο… Πριν γραφτεί σαν ένας από τους μεγαλύτερους σφαγείς στην ιστορία.

Η ζωή του Άνταμ δεν ήταν σίγουρα παραμυθένια… Κανείς δεν ξέρει ακόμη όμως αν ήταν η αιτία που τον έκανε δολοφόνο.