Καταδίκη της επίθεσης από τον Κλάδο Γενικού Νοσηλευτικού

Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού, προχώρησε στην καταδίκη του περιστατικού όπου δύο Νοσηλεύτριες μέλη του στο γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού την περασμένη Τετάρτη δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: “Οι δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας υπέστησαν αδικαιολόγητα βίαιη επίθεση από τον πατέρα και το σύζυγο νοσηλευόμενης γυναίκας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν με ελαφρά τραύματα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Οι δύο Νοσηλεύτριες δεν είχαν καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα για το χρόνο εισαγωγής της ασθενούς στο Χειρουργείο ή για την όποια καθυστέρηση παρατηρήθηκε στο συγκεκριμένο συμβάν και υπογραμμίζει ότι οι νοσηλευτές δεν μπορούν να καθίστανται τα εξιλαστήρια θύματα για τα όποια προβλήματα υπερφόρτωσης και συμφόρησης των κρατικών νοσοκομείων.

Το Δ.Σ. του Κλάδου, εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και συμπάθειά του στις δυο Νοσηλεύτριες και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις προκλητικές και απαράδεκτες αυτές επιθέσεις σε μέλη του και μάλιστα κατά την ώρα επιτέλεσης των καθηκόντων του και ζητεί από τα εντεταλμένα πολιτειακά όργανα την αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται σε τέτοιας μορφής πρωτοφανή αδικήματα”.

Επιπλέον καλεί : “Την αρμόδια Αρχή να επιληφθεί διεξοδικά του όλου θέματος και να προβεί σ’ όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη στο μέλλον ανάλογων απαράδεκτων περιστατικών σε βάρος των μελών του.

Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του βασικού δικαιώματος των μελών του να επιτελεί τα καθήκοντά του σε συνθήκες ασφάλειας και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα”.