Καταγγελίες για παραποίηση αποτελεσμάτων στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΚΟ

Μετά τα χαμόγελα και τους πανηγυρισμούς για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΔΗΚΟ ήρθαν και οι καταγγελίες για νοθεία. Λίγο το προχωρημένο της ώρας αφού η καταμέτρηση έγινε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, λίγο ο ενθουσιασμός και οι πανηγυρισμοί των εκλεγμένων φαίνεται να συν επήραν και τους υπεύθυνους της καταμέτρησης που μέσα στη ζάλη τους μέτραγαν για έγκυρα ακόμα και τα λευκά και τα άκυρα.

Σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στα γραφεία του laimitomos.com κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης όπως καταγγέλλουν οι υπογράφοντες συνέβησαν αρκετά τραγελαφικά γεγονότα. Οι κ.κ. Χρίστος Χρίστου, Κάσινος Κώστας, Παναγή Σταύρος, Τσόκκου Τασούλα, Οικονομίδης Γιάννης, Χειμωνίδης Βασίλης, Παπαδοπούλου Μαίρη καταγγέλλουν προς την εφορευτική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι στις 6 το πρωί και ενώ η καταμέτρηση δεν είχε ολοκληρωθεί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής εγκατέλειψαν το πόστο τους, εκτός από τον κ. Μεσημέρι Λάκη.

Έτσι, τις πρωινές ώρες η όλη διαδικασία καταμέτρησης δεν επιβλεπόταν από κανέναν υποψήφιο, γεγονός που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για εσφαλμένη ή και ηθελημένη παραποίηση στοιχείων.

Επίσης, σύμφωνα με την επιστολή αυτή, οι υπογράφοντες αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για μεμονωμένη παραποίηση αποτελεσμάτων υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, ενώ καταγγέλλουν τη στάση της εφορευτικής επιτροπής, η οποία αρχικά τους ανακοίνωσε ότι η διαδικασία καταμέτρησης διεκόπη, με αποτέλεσμα αρκετοί υποψήφιοι να αποχωρήσουν από την αίθουσα, ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Οι καταγγελίες όμως δεν σταματούν εδώ. Όπως αναφέρεται στην επιστολή η κ. Χριστιάνα Ερωτόκριτου ήταν υποψήφια στη διαδικασία καθόταν μετά τις έξι το πρωί στο γραφείο της εφορευτικής επιτροπής και υπαγόρευε μόνη της τα αποτελέσματα ώστε να μηχανογραφηθούν. Την ίδια ώρα, ο κ. Γιώργος Πίπης μάζευε αδιακρίτως από τα τραπέζια ψηφοδέλτια τα οποία είτε ήταν άκυρα, λευκά ή και με σταυρούς και τα τοποθετούσε στην κάλπη.

Τέλος, όπως αναφέρουν μετά το πέρας της ώρας, το 50% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων παρέμεινα στα τραπεζάκια για ώρες και φυσικά στην ευχέρεια του καθενός να παραποιήσει ή να αλλοιώσει τα αποτελέσματα.

Με βάση τα καταγγελλόμενα οι υπογράφοντες την επιστολή προς την εφορευτική επιτροπή κ.κ. Χρίστος Χρίστου, Κάσινος Κώστας, Παναγή Σταύρος, Τσόκκου Τασούλα, Οικονομίδης Γιάννης, Χειμωνίδης Βασίλης, Παπαδοπούλου Μαίρη ζητούν την εκ νέου καταμέτρηση των ψηφοδελτίων παρουσία όλων των υποψηφίων.

ENSTASI31ENSTASI2ENSTASI

 

Ελένη Κοτέ