Το “τείχος” της ασυλίας των επωνύμων

Αυτή τη φορά δεν είναι φήμες, δεν είναι τα λόγια κάποιου αγανακτισμένου πολίτη, είναι δια στόματος του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Διοίκησης. Ο κος Λέανδρος Ρακιντζής,  χωρίς να αναμασά τα λόγια του, μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για ασυλία των επωνύμων.

Πιο συγκεκριμένα, όταν τέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή για την ατιμωρησία των επωνύμων, ο Γενικός Επιθεωρητής επιβεβαίωσε πως πράγματι υπάρχει μία τάση να μπαίνουν διάφορα εμπόδια, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση αυτών των εμποδίων.”Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;” είπε χαρακτηριστικά ο κος Ρακιντζής και συμπλήρωσε:  “Λέω το παράπονό μου, ότι στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους βρίσκω ένα τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα”.

Σχετικά με την κοινοβουλευτική παράμετρο κρίσιμων υποθέσεων, ο κος Ρακιντζής δήλωσε πως «μεταξύ των αρνητικών παραγόντων που λειτουργούν υπέρ της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, είναι και κανόνες-νομοθετικές ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν ad hoc για να επιτρέψουν ή να καλύψουν διεφθαρμένες συμπεριφορές». Επεσήμανε πως “Πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ για ορισμένες αποφάσεις. Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω».

Όχι το δεν γνωρίζαμε την όλη κατάσταση φυσικά, αλλά είναι άλλο να γράφεται ως υπόνοια και άλλο να το καταγγέλει ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Διοίκησης…