Καταγγέλλουμε καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων μονογονιών και πολύτεκνων

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταγγέλλει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιφέρουν καθυστέρηση στην καταβολή του μηνιαίου επιδόματος τέκνου στους μονογονιούς, τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι δεν έχει δοθεί καμία εντολή για πληρωμή των δικαιούχων για τον μήνα Ιανουάριο, αφήνοντας ξεκρέμαστους πολλούς γονείς που περιμένουν εναγωνίως αυτό το επίδομα για να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί η οικονομική κρίση και η μονόπλευρη λιτότητα του μνημονίου.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το Υπουργείο αιτιολογεί τη μη καταβολή του επιδόματος επειδή δεν έχουν κατατεθεί τάχα οι αιτήσεις για απόδοση του επιδόματος για το 2014 για να μπορέσουν να ελέγξουν ότι όντως οι δικαιούχοι εμπίπτουν στα οικονομικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί. Το οξύμωρο της υπόθεσης όμως είναι ότι οι αιτήσεις αυτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

Με λίγα λόγια, λένε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε λεφτά αν δεν εξεταστεί η οικονομική δυνατότητα των οικογενειών, αλλά δεν ετοίμασαν ακόμη το έντυπο που θα πρέπει να συμπληρώσουν για να εξεταστεί αυτή η δυνατότητα.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών πιστεύει ότι κάποιοι στο Υπουργείο Οικονομικών είτε δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους και να σταματήσουν να εμπαίζουν τους πολίτες, είτε προσπαθούν να καθυστερήσουν επίτηδες την καταβολή των επιδομάτων, για λόγο που για μας είναι άγνωστος.

Πάντως έχουμε ενημερωθεί ότι πέρυσι είχαν καταβληθεί τα επιδόματα αρχές Φεβρουαρίου, παρά το ότι δεν είχαν κατατεθεί συμπληρωμένες αιτήσεις για το έτος 2013, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην απόδοση των επιδομάτων στους δικαιούχους λόγω του χρόνου που θα έπαιρνε για να επεξεργαστούν τη σωρεία αιτήσεων που θα κατατίθενται. Βέβαια πέρυσι ήταν προεκλογική περίοδος.

Ελπίζουμε ότι και φέτος – που δεν είναι προεκλογική περίοδος – θα δοθεί το πράσινο φως από τον Υπουργό Οικονομικών για να παύσει η ταλαιπωρία χιλιάδων απόρων οικογενειών.